Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014

Στο "εκτελεστικό απόσπασμα" οι ψυχικά ασθενείς

Μνημονιακά...λουκέτα στα δημόσια ψυχιατρικά νοσοκομεία.Με προχειρότητα αλλά και περισσή σπουδή η κυβέρνηση βάζει λουκέτο τις επόμενες ημέρες σε Δαφνί, Δρομοκαΐτειο και Ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης. 1.300 ψυχικά ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται μόνο σε Δαφνί και Δρομοκαϊτειο και 4.500 πάσχοντες που επισκέπτονται τακτικά τα ιδρύματα, προορίζονται για Γενικά Νοσοκομεία, που ήδη λειτουργούν με ράντζα και ελλείψεις προσωπικού και υλικού.

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την ψυχιατρική απορρύθμιση δηλώνουν
οι εργαζόμενοι στις δομές ψυχικής υγείας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μάλιστα οι εργαζόμενοι σε Δαφνί και Δρομοκαΐτειο, κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι θέλει να αποποιηθεί των ευθυνών της και προανήγγειλαν μπαράζ κινητοποιήσεων που θα αποφασιστεί αύριο στις γενικές συνελεύσεις τους. Όπως είπαν, μέχρι στιγμής η αναζήτηση χώρων στα Γενικά Νοσοκομεία από το υπουργείο Υγείας, έχει καταλήξει σε κλινικές του Θριασίου και του Ευαγγελισμού, με δυναμική 20 κλινών και με 40 ράντζα, όταν μόνο στα δύο μεγάλα ψυχιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας νοσηλεύονται ήδη 1.300 ασθενείς.

Σημειώνεται ότι το Δαφνί διαθέτει 9 ψυχιατρικές κλινικές και το Δρομοκαϊτειο 6. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι πίσω από τη σπουδή της κυβέρνησης για λουκέτο στα δύο ψυχιατρικά νοσοκομεία είναι η απόφασή της να παραχωρήσει 400 στρέμματα στο ΤΑΙΠΕΔ. Υπογράμμισαν, δε, ότι δεν πρόκειται για ψυχιατρική μεταρρύθμιση, αλλά για απορρύθμιση με μνημονιακή επιταγή. Δεν υπάρχουν κατάλληλοι και επαρκείς χώροι για να στεγαστούν οι ψυχικά πάσχοντες, τονίζουν γιατροί και εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία, σε ανακοινώσεις της ΕΙΝΑΠ και της ΠΟΕΔΗΝ.

Πάντως, τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Υγείας αναζητούν τους... κατάλληλους χώρους για να στεγασθούν οι ψυχιατρικές κλινικές, σε δημόσια νοσοκομεία. Εντός των ημερών θα συντάξουν πόρισμα που θα παραδώσουν στην ηγεσία του υπουργείου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More