Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη ενέργεια του ιατρικού συλλόγου Άρτας


Σε ανακοίνωση του το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας κάνει «έλεγχο νομιμότητας» και καταγγέλει το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Άρτας, ότι δεν έχει άδεια να λειτουργήσει ως ιατρείο – πολυιατρείο και για αθέμιτο ανταγωνισμό. 
Στην καταπίεση και την λαίλαπα των τελευταίων ετών, όπου χιλιάδες άνθρωποι έχουν βιώσει την εξαθλίωση και τον κατακερματισμό της ζωής τους, ο κόσμος συσπειρώθηκε σε δομές αλληλεγγύης, οι οποίες ήρθαν να παλέψουν για τις καθημερινές μας ανάγκες. Με την διάλυση του ΕΣΥ και την αδυναμία χιλιάδων ανθρώπων να έχουν πρόσβαση στην υγεία, δημιουργήθηκαν ιατρεία αλληλεγγύης, τόσο στην Αθήνα, όσο και στην επαρχία. Τα ιατρεία αλληλεγγύης δεν ήρθαν να αντικαταστήσουν το ΕΣΥ, ούτε να «γίνουν ιατρεία στην θέση των ιατρείων». Ήταν η προσπάθεια από τα κάτω να αντιμετωπιστεί η αρρώστια και η δυστυχία . Μέσα από αυτά τα ιατρεία, βοηθήθηκαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που δεν μπορούσαν αλλιώς να έχουν πρόσβαση στην υγεία, ενώ ταυτόχρονα απαιτούσαν και πάλευαν συλλογικά για καλύτερες δομές υγείας και αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής.
Αντί λοιπόν να καταγγείλει το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας τους πραγματικά υπευθύνους, που οδήγησαν τον κόσμο σε αυτή την εξαθλίωση, καταγγέλλει τους «από κάτω» που συσπειρώθηκαν και παλεύουν να αντιμετωπίσουν αυτήν την ανθρωπιστική κρίση. Αναζητά ευθύνες για τις απώλειες των κερδών τους, όχι στην ανεύθυνη, νεοφιλελεύθερη και απάνθρωπη πολιτική των τελευταίων ετών, η οποία στον βωμό του κέρδους θυσιάζει κάθε ανθρώπινη υπόσταση, αλλά στους ανθρώπους και τις συλλογικότητες που αγωνίζονται εναντίον αυτής. Ο ανθρώπινος πόνος είναι για αυτούς εμπόρευμα, και τα ιατρεία αλληλεγγύης αθέμιτος ανταγωνισμός, χωρίς να δίνουν σημασία στο γεγονός ότι ο άνθρωπος που θα καταφύγει στα ιατρεία αλληλεγγύης έχει ήδη αποκλειστεί από οποιαδήποτε άλλο θεσμοθετημένο όργανο υγείας. Τα 3 εκατομμύρια ανασφάλιστων είναι για τους ιατρούς αυτούς πιθανοί πελάτες , συλλόγου Άρτας που χάνουν από τα ιατρεία αλληλεγγύης.
Θεωρούμε απαράδεκτη την ενέργεια του ιατρικού συλλόγου Αρτας και την καταδικάζουμε απερίφραστα. Είναι ενέργεια ενάντια στην ιατρική ηθική και την ανθρωπιά.
Αναρωτιόμαστε αν μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο από ανθρώπους, που η οποιαδήποτε σχέση τους με την κοινωνία, ορίζεται ως πελατειακή. Προβληματιζόμαστε αν είναι λειτουργοί της υγείας αυτοί που έμειναν αμέτοχοι τόσα χρόνια στην λεηλασία και καταπάτηση των κοινωνικών κατακτήσεων
Θα μας βρίσκουν συνεχώς απέναντι τους, να παλεύουμε για την αξιοπρέπεια και την ζωή.
ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More