Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΑΓΩΝΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Απευθυνόμαστε στο ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και στον καθένα και στην καθεμιά που επιθυμεί να συμβάλει στη προσπάθεια δημιουργίας ενός κοινωνικού αυτοοργανωμένου ιατρείου αγώνα και αλληλεγγύης για τις χιλιάδες αποκλεισμένων συμπολιτών μας από το δημόσιο σύστημα υγείας. Η κοινωνική καταστροφή που έφεραν τα μνημόνια μέσα σε πέντε χρόνια, έχουν οδηγήσει στη διάλυση εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων ενός τουλάχιστον αιώνα, δημιουργώντας 1, 5 εκατομμύριο ανέργους και 3 εκατομμύρια φτωχούς.

Κάθε φωνή αντίστασης αντιμετωπίστηκε με τους δρακόντειους μνημονιακούς νόμους, το νομικό οπλοστάσιο του κράτους, με συστηματική συκοφάντηση για να σιγήσουν οι φωνές που έλεγαν όχι στη καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών, στην κατάρρευση βασικών κοινωνικών αγαθών, όπως είναι η υγεία, η πρόνοια, η παιδεία και το κυριότερο δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία και ζωή.

Το 3ο Μνημόνιο, όχι μόνο δεν πρόκειται να επιλύσει τα ζωτικά προβλήματα επιβίωσης, ιδιαίτερα τα ζητήματα υγειονομικής κάλυψης του πληθυσμού, αλλά αντίθετα δημιουργεί νέες στερήσεις στον εργαζόμενο, άνεργο πληθυσμό και τους απόμαχους της δουλειάς. Αγωνιζόμαστε για δημόσιο, δωρεάν, ποιοτικό και κοινωνικά ελεγχόμενο σύστημα υγείας για όλους τους κατοίκους αυτής της χώρας ανεξάρτητα από φυλή, φύλο, ηλικία, θρησκεία, εθνική καταγωγή, οικονομική κατάσταση, ασφαλιστική κάλυψη και εργασιακό καθεστώς.

Ενώνουμε τη δράση μας και τη φωνή μας με όλες τις συλλογικότητες που στήριξαν και στηρίζουν αυτοοργανωμένες ιατρικές δομές (κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία) που παρέχουν πρωτοβάθμια υγειονομική κάλυψη σε όσους έχουν ανάγκη, αποκλεισμένοι από το καταρρέον δημόσιο σύστημα υγείας. Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε το ιατρείο στο κτίριο του Χώρου Κινημάτων-Στέκι Μεταναστών που στεγάζονται πολλαπλά εγχειρήματα κοινωνικής αλληλεγγύης και σας καλούμε να συμμετάσχετε στη παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας, με δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε όσους έχουν ανάγκη. Με βάση την ανταπόκρισή σας, πολύ σύντομα σκοπεύουμε να οργανώσουμε μια συνάντηση και να συζητήσουμε από κοινού τους όρους λειτουργίας του.



Στηρίξτε τη δημιουργία και λειτουργία ιατρείου αγώνα και αλληλεγγύης. Στηρίξτε τον αγώνα για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, τον αγώνα για το χτίσιμο της Ζωής μας.



22/10/2015 ΧΩΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ – ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Ιωλκού 33 & Τάκη Οικονομάκη, Βόλος



e-mail: steki.volos@gmail.com τηλ. 2421030335 Πληροφορίες: Γιάννης Χατζηγιάννης: τηλ. 6972 004 219, e-mail gpefkiotis@gmail.com Ελένη Μηλιόρδου: τηλ. 6974 719 511, e-mail elmilou26@yahoo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More